Hoppa till innehåll

Prövningsanmälan Välj ämnesområde

Du är på steg 1 av 3

Välkommen till prövningsanmälan på Vux Huddinge!

Vi erbjuder prövning i följande kurser:

  • SFI D
  • Svenska som andraspråk 1, 2 och 3 
     
Vi erbjuder prövningar två gånger per år, under vår och höst. Observera att vi har ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Anmälan kan därför komma att stängas innan sista anmälningsdatum.

Information

Anmälningstider för prövning

Nästa prövningstillfälle är hösten 2024, datum läggs upp efter sommaren.

Observera att vi har ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Anmälan kan därför komma att stängas innan sista anmälningsdatum. Din plats är inte garanterad förrän du betalat för din prövning.

Var beredd på att avsätta två dagar för din prövning eftersom den innehåller en skriftlig och en muntlig examination. 

Vad är en prövning?

Om du saknar eller vill höja betyg i en kurs kan du göra en prövning. Det innebär att du på egen hand läser in en hel kurs och sedan genomför en skriftlig och muntlig examination på kursen. Du blir bedömd utifrån kunskapskraven i kursplanen för ämnet. När du gjort prövningen får du ett betyg.

Hur går en prövning till?

En prövning är inte lärarledd utan du läser in hela kursen på egen hand. För att veta vad du ska läsa in behöver du gå in på Skolverket. Där hittar du nationella kursplanen och betygskriterierna för din sökta kurs. 

Senast två veckor innan prövningstillfället kommer du att få mer detaljerad information kring kurslitteratur och eventuella inlämningsuppgifter för din prövning.

Vad kostar det att göra en prövning?

Om du gör en prövning i en kurs du inte läst förut eller om du har minst E eller Godkänt i en kurs och vill höja betyget kostar det 500 kronor per prövning. 

Om du har fått betyget F eller IG i en kurs som du läst på Komvux tidigare behöver du inte betala för din prövning. Du behöver då styrka ditt F eller IG med en betygskopia som du skickar till vux@huddinge.se.

Har du läst kursen via Vux Huddinge behöver du inte ladda upp något betygsdokument då vi kan se betyget i vårt datasystem.

Betalning för prövning

Du betalar via Swish. Vi tar inte emot kontanter.

Anmälan är bindande och avgiften betalas inte tillbaka om du väljer att avbryta eller inte komma till prövningen.

OBS! Du måste betala för din prövning senast xxx annars förlorar du din plats.

Swish-nummer:
123 505 63 87

VIKTIG INFORMATION KRING DIN BETALNING

Skriv i följande uppgifter under Meddelande: VUX, förnamn, efternamn, födelsedatum (6 siffror).
Exempel: VUX, Sara Svensson, 921001

Om någon annan betalar avgiften åt dig är det viktigt att den personen skriver in ditt förnamn, efternamn och födelsedatum (6 siffror) i meddelanderutan. Vi behöver uppgifter på den person som ska GENOMFÖRA prövningen.  

Återbetalning

Avgiften betalas inte tillbaka om du väljer att avbryta eller inte komma till din prövning.

Återbetalning sker endast om Vux Huddinge inte kan erbjuda plats på prövningen du betalat för.

Hur många prövningar kan jag anmäla mig till per prövningstillfälle?

Du kan endast anmäla dig till en prövning per tillfälle.

Vad händer efter jag gjort min anmälan?

När du skickat in din prövningsanmälan får du ett bekräftelsemejl om att du gjort en anmälan. Det är viktigt att du betalar för din prövning i tid för att du ska få en plats till prövningen.

När anmälan har stängt och vi fått in din betalning kommer läraren i aktuell prövningskurs att kontakta dig via mail med information om vilken kurslitteratur du behöver, upplägg för prövningen samt tid och plats när prövningen ska genomföras. Du kommer att få informationen senast två veckor innan prövningstillfället.