Hoppa till innehåll

Bagare Klassrum

Restaurang och Livsmedel

Klassrum, dag, 1400 poäng

Bagare Klassrum
 

Arbetsuppgifter 

 

Som bagare arbetar du i ett kreativt yrke med att baka olika typer av bakverk, till exempel matbröd, kaffebröd, tårtor och andra bakelser. Du kan använda dig av både maskiner och dina händer i arbetet. Förutom att baka så kan du också behöva planera vad som ska bakas och sköta inköp av råvaror. 
Du kan arbeta på större bagerier som säljer sina bakverk till butiker, hotell och restauranger, och på bagerier och konditorier som har egen servering där du tar emot kunder som vill köpa fika. Arbetstiderna skiljer sig mellan olika typer av bagerier. På bagerier som säljer bakverk till butiker och liknande börjar du ditt arbetspass mycket tidigt. På de större industribagerierna är det ofta natt- och helgarbete och arbete i skift. 

 

Förmågor 

I yrket förekommer många tunga lyft av exempelvis mjölpåsar och bunkar. Du står och går stor del av din arbetstid, detta kan vara påfrestande för rygg, axlar och knän så en god fysik är viktigt som bagare och konditor. Du behöver också vara organiserad, stresstålig, kreativ med känsla för färg, form och smak samt kunna arbeta med flera saker samtidigt. 
 

 

Framtidsutsikter på arbetsmarknaden 

Arbetsförmedlingen tar fram prognoser för arbetsmarknadens behov. Klicka på länken för att se Arbetsförmedlingens prognos för Bagare och Konditor. 
Länk:Bagare och Konditor 

Ämnes-/kursplan

RLXAAE (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

RLXAAE-KD

Skolform

Gymnasial utbildning

Jämför skolor

Jämför skolor

Kurser (10 st)

Antal Kursstarter: 0

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.